Denk je na het lezen van de titel meteen: ‘ja Michelle leuk verzonnen hoor maar dit is toch niets voor mij?’ Ik daag je uit. Lees verder en beslis erna of je dit inderdaad zo ziet of misschien toch een ander beeld van een boudoirshoot hebt. Want een boudoirfotoshoot is zoveel meer als alleen een paar mooie plaatjes schieten. Het is een proces die voor tijdens en na de fotoshoot een super mooie impact kan hebben. In deze blog ga ik je dan ook meenemen in wat ik zie tijdens de shoots en welke ervaringen ik terug hoor. 

3x waarom jij een boudoirfotoshoot wilt ervaren


1. Zelfvertrouwen boost

Laten we deze er maar meteen als eerste ingooien. Want je kan zeggen wat je wilt, maar een boudoirshoot is een fantastische manier om jezelf een zelfvertrouwen boost te geven! Ik hoor dan ook bijna altijd tijdens een shoot: 'wauw ik voel me zo goed nu, ik voel me mooi.' Ik ben behoorlijk enthousiast achter de camera en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij ontspant en geniet. Tussendoor laat ik al wat foto’s op het scherm zien en tijdens zo’n shoot zie ik dan de groei voor de lens. Waar je waarschijnlijk wat onzeker begint aan de shoot is dat zo verdwenen en voel je dat zelfvertrouwen groeien! Je leert je eigen lichaam en schoonheid op een nieuwe manier waarderen.

Een reactie die ik eerder kreeg was bijvoorbeeld: ‘Door de shoot durf ik nu ook gewoon in bikini te lopen op de camping en in het zwembad, dat heb ik al jaren niet gedaan!’ Voor mij zijn dit soort opmerkingen echt een kers op de taart. Die groei meemaken van dichtbij is voor mij het gaafste aan boudoirfotografie en zou ik voor geen goud willen missen!

Zelf heb ik het ook mogen ervaren aan de andere kant van de lens en ik kan oprecht zeggen dat het de kijk op mijn plussize lichaam echt veranderd heeft. Hierover heb ik ook een stukje geschreven in mijn eerste blog: Mijn reis naar boudoirfotografie


2.  Een mijlpaal vieren

Boudoirfotografie kan super tof zijn als manier om belangrijke momenten in je leven te vieren. Denk aan een verloving, huwelijk, jubilea, het behalen van een doel of een overgangsfase in je leven. Een boudoirfotoshoot kan bijvoorbeeld gedaan worden om een prachtig album aan jouw partner te geven op jullie huwelijksnacht. Of misschien heb jij wel heel veel aan zelfontwikkeling gedaan en wil jij daar nog een stapje verder in gaan door uit je comfortzone te gaan?

Pas geleden had ik een prachtige vrouw voor mijn lens die graag foto’s voor haar verloofde wilde maken om cadeau te geven op haar huwelijksnacht. Ze had een sluier geregeld en samen hebben we prachtige diverse beelden gecreëerd. Met hier en daar ook de focus op haar onwijs mooie verlovingsring. Daarnaast hebben we ook andere settings gefotografeerd waardoor er zeer diverse beelden uit komen. Ik weet nu al zeker dat hij ze prachtig gaat vinden, hoe tof is zo’n verassing!?


3. Een ervaring om te koesteren

Het proces van een boudoirshoot, van het kiezen van de lingerie tot het poseren voor de camera, is een gedenkwaardige en leuke ervaring zijn die je altijd zult koesteren. Zoiets bijzonders doe je tenslotte niet iedere week. En hoe gaaf is het om je op en top vrouw te voelen? En nee je hoeft geen ervaring te hebben met poseren, dat is juist het leuke eraan! Ik vertel jou precies wat je mag doen en zorg ervoor dat jij op je mooist op de foto komt. Mijn doel is om jou echt een ervaring te geven die je niet snel zal vergeten en waar je met plezier op terug kijkt! Iedere keer als jij naar jouw foto’s kijkt komt dat bijzondere gevoel van zelfvertrouwen en plezier weer terug.

Zo kreeg ik laatst in een review terug gekoppeld: ‘Wat een onwijs fijn gevoel had ik bij mijn shoot. Zwaar buiten mijn comfort zone, maar ik wilde dit erg graag doen. Michelle die je zo op je gemak stelt waardoor ik het als onwijs leuk heb ervaren.’
Close-up foto boudoirfotoshoot, vrouw omhelst zichzelf badend in zonlicht. Focus op de prachtige details van de bh.
Boudoirfoto waarbij de vrouw op haar knieën zit met billen hoog in de lucht. Er ontstaat een prachtige vrouwelijke vorm
Close-up foto van de buik met druppeltjes water erop. Prachtig lingeriesetje met mooie details.

Doe die boudoirfotoshoot voor jezelf!


Dit is natuurlijk maar een kleine selectie met redenen, maar ik wilde ook geen ellendig lange blog schrijven. Iedereen heeft zijn eigen wens waarom en dat is stuk voor stuk oké. Het belangrijkste van een boudoirfotoshoot vind ik dat je het voor jezelf doet. Niet voor een ander. Maak je dus ook niet te druk om wat een ander ervan vind.

Ik vond het in het begin bijvoorbeeld super lastig om voor deze niche te kiezen. Want wat gaan andere hier dan van vinden. En vervolgens zelf ook een fotoshoot doen: ‘oei wat zal daarvan gezegd worden.’ Ik ben hier zelf erg gevoelig voor, wat de ander van mij vind. Maar er is maar 1 iemand voor wie ik dit doe, mezelf. Dus ik ben nu super trots op de foto’s en op de fotograaf die ik geworden ben. Want vrouwen krachten, puur en kwetsbaar vastleggen doe ik het allerliefst.  En met een boudoirfotoshoot bij mij is dat dan ook wat je krijgt. Prachtige pure beelden van jou zoals je bent, zoals je mag zijn!

Boudoirfotografie is voor iedereen, dus ook voor jou!

Oké en hoe sta jij er nu in? Na het lezen van deze blog? Ik ben er namelijk van overtuigd at boudoirfotografie voor iedereen is. Ongeacht je situatie, leeftijd, of uiterlijk. Laat mij je vastleggen zoals jij bent. Prachtig! Meer informatie over mijn pakketten? Hier vind je daar meer over.

Laat mij vooral weten waarom jij voor een boudoirfotoshoot zou kiezen, of waarom juist niet? Je vind mij op Instagram en facebook, maar mag mij ook zeker via de contactpagina een berichtje sturen Ik kom graag met je in contact!