Mijn reis naar Boudoirfotografie: Het ontdekken van mijn passie en missie.


In de wereld van boudoirfotografie is het belangrijk om niet alleen de technische aspecten te beheersen, maar ook om de diepere redenen en motivaties te begrijpen die je naar dit prachtige vak hebben geleid. Onlangs mocht ik mijn persoonlijke 'waarom' achter mijn liefde voor boudoirfotografie delen in een inspirerend gesprek met mijn (voormalige) coach, Katie Knapen. Dit interview werd in juni van dit jaar als podcast uitgebracht, en nu deel ik enkele van mijn persoonlijke inzichten in deze blog, zodat jij mij en mijn passie nog beter kunt leren kennen.


Een eerste ontmoeting met Boudoirfotografie

Mijn allereerste kennismaking met boudoirfotografie vond plaats tijdens een workshop. De fotografe beschreef me treffend als een 'stuiterende puppy'. Ik was razend enthousiast, terwijl ik hierin gesprongen was zonder echt te begrijpen wat deze vorm van fotografie inhield. Vanaf het allereerste moment was ik verkocht. Boudoirfotografie sprak me onmiddellijk aan. Wanneer je zo'n sterke aantrekkingskracht voelt, weet je dat je je passie hebt ontdekt. Vanuit hier ben ik mij verder gaan ontwikkelen en gaan doen om alle ins en outs te leren en mijn eigen kunnen beetje bij beetje te verbeteren. Uiteraard ging dit niet zonder slag of stoot en heb ik zeker hard moeten werken en heel wat uitdagingen aan moeten gaan. Daardoor sta ik waar ik nu sta en weet ik 100% zeker dat dit is waar ik voor moet gaan.


"Practice what you preach"

Als je iets voor anderen wilt doen, moet je het ook zelf ervaren. Daarom besloot ik een boudoirfotosessie te boeken bij een collega-fotograaf. Dit was ook voor mij, misschien wel net als voor jou, echt een flinke drempel waar ik overheen moest. Ik heb nu eenmaal geen klein maatje en ben al mijn hele leven in gevecht met mijn gewicht en hoe ik mij voel als ik in de spiegel kijk. Juist hierom besefte ik dat het tijd was voor een boudoirfotoshoot, ik zag immers wat het deed met het zelfvertrouwen en zelfbeeld van de prachtige vrouwen die voor mijn lens stonden.

Met knikkende knieën begaf ik me naar mijn afspraak, vol zenuwen. Maar al snel verdwenen mijn angsten tijdens de fotoshoot. De sfeer was ontspannen en elke keer dat ze me een tussentijdse foto liet zien, was ik verbaasd. Ik was trots op wat ik had bereikt en begon anders naar mezelf te kijken. En toen kwam daar de keuzegalerij met de beelden een paar weken later. En wauw, wat was ik er even stil van. 'Ben ik dat?!' Ja dat ben ik echt. Toen ik de foto's zag, kon ik zelfs mijn eigen billen waarderen, terwijl ik hier altijd een grote hekel aan had.

Hoewel ik nog steeds niet zeg dat ik mezelf geweldig vind, besef ik wel dat ik er mag zijn, net als elke andere vrouw. We hebben allemaal onze onzekerheden, maar laat die je niet tegenhouden in het leven.

(Onderstaande foto's zijn resultaten uit de fotoshoot met foto's van kel)

Boudoirfotograaf 'Deursen Fotografie' straalt zachtheid en elegantie uit tijdens boudoir fotoshoot
Boudoirfotograaf 'Deursen Fotografie' gaat met de billen bloot tijdens boudoir fotoshoot
Boudoirfotograaf 'Deursen Fotografie' straalt kracht en zelfvertrouwen uit met boudoir fotoshoot
Boudoirfotograaf 'Deursen Fotografie' versterkt zelfliefde door zelf een elegante boudoir fotoshoot te doen

Waarom heb ik Boudoirfotografie als specialisatie gekozen?

Het zien van de transformatie van de persoon voor mijn lens is wat boudoirfotografie zo speciaal maakt. Veel van mijn klanten beginnen onzeker en gespannen, maar gedurende de shoot zie ik hen opbloeien en hun zelfvertrouwen groeien. Dat is wat voor mij deze specialisatie zo geweldig maakt, het inzicht geven aan vrouwen in hun eigen schoonheid. Ik zie hen anders dan zij zichzelf zien en mijn missie is om hen zichzelf op dezelfde manier te laten zien, puur en kwetsbaar.

Boudoirfotografie gaat veel verder dan alleen mooie plaatjes schieten. Het is voor mij een kunstvorm die vrouwen de kans biedt om hun ware zelf te omarmen en hun zelfvertrouwen te vergroten. Als boudoirfotograaf ben ik gepassioneerd over het helpen van mijn klanten om hun innerlijke kracht en schoonheid te ontdekken en vast te leggen. Elk schot vertelt een verhaal van empowerment en eigenliefde.

Onlangs had ik een fotoshoot met een 57-jarige dame die aanvankelijk zei dat ze niet fotogeniek was. Ik nam die uitdaging aan, en bij het zien van de foto's was ze diep onder de indruk. Het is geweldig om dit verschil te kunnen maken en iemand dichter bij zichzelf te brengen.


Mijn ultieme droomdoel

Mijn ultieme doel is om zoveel mogelijk vrouwen te helpen hun zelfbeeld te verbeteren en prachtige foto's van zichzelf te hebben. Daarnaast zou ik in de toekomst mijn eigen daglichtstudio willen, waar ik de ruimte naar eigen wens kan inrichten. Ik zie verschillende hoekjes met diverse settings voor me, en het liefst zou ik willen dat er een prachtige zonnestraal naar binnen valt, zodat ik met licht kan spelen in de foto's.


boudoirfoto met licht en schaduw zorgt voor krachtige uitstraling
Detail van een boudoirfoto: Prachtige kanten bh en opvallende tatoeages in de schijnwerpers.
Prachtige zwangere dame in een intieme setting: Bedekt naakte detailfoto van billen tot borst.
Krachtige boudoirfoto leunend op een bankje met ogen dicht en mooie rode lippen.

Een uitnodiging voor verandering

Mijn reis in de wereld van boudoirfotografie heeft me laten inzien dat we allemaal uniek en prachtig zijn, en dat we onze onzekerheden kunnen overwinnen. Graag nodig ik jou persoonlijk uit om de stap te zetten, om jezelf te omarmen zoals je bent, puur en kwetsbaar. Twijfel je nog? Je bent niet de enige. Daarom bied ik je de mogelijkheid voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we al je vragen kunnen bespreken en eventuele twijfels kunnen wegnemen. Neem vandaag nog contact met me op, en laten we samen een onvergetelijke ervaring creëren. Want je verdient het om gezien te worden, net zoals elke andere vrouw. Twijfel je? Lees dan ook mijn blog over de 3 redenen waarom jij een boudoirshoot wilt.


Wat ontzettend gaaf dat je de tijd hebt genomen om tot het einde van mijn blog te lezen! Heel erg bedankt voor het verkennen van deze allereerste blogpost. Ik zou het echt waarderen als je je gedachten en feedback met me zou willen delen op mijn instagram of via de contact pagina!


Wil jij graag de podcast beluisteren en mij enthousiast over mijn passie en groei horen praten? Klik dan hier.

Zwangerschap boudoir door een plantendoorkijkje, prachtige krachtige mama to be
Zwart-wit boudoir foto op rand van badkuip: Kracht van vrouw wordt versterkt door licht en schaduwspeling
Boudoir fotoshoot thuis: Zachte sensuele foto op bed, bedekt naakt.
Anonieme boudoirfoto bovenlijf, prachtige bh en witte blouse.
Boudoirfoto liggend op bordeaux rode chaise longue in prachtige kante body
Detail shot van buik tijdens zwanger boudoir fotoshoot: Kanten gordijn ter bedekking en schaduw van bloemen op de buik